Berichten van de parochie

We gaan weer OPEN….maar ook een beetje dicht
22.06.2020 – Vanaf zondag 5 juli is er elke zondag om 9.30 uur weer een viering in de kerk.
Het aantal plekken is beperkt in verband met de corona maatregelen. Reserveren kan via het secretariaat op 0297-561203 (bellen op maandag t/m vrijdag tussen 13.00 en 14.00 uur).
Dagelijks de stilte zoeken, een kaarsje opsteken of uw gift voor de voedselbank brengen kan nog t/m vrijdag 3 juli a.s. Daarna alleen op dinsdag en woensdag van 11.00 tot 12.00 uur.

Videokerkdienst zondag 21 juni vanuit De Kwakel
21.06.2020 – De videokerkdienst van zondag 21 juni komt weer vanuit de Kwakel. De dag waarop we Parochiezondag wilden vieren, maar niet door kon gaan vanwege de coronamaatrdegelen. De voorganger is Diaken Jeroen Hoekstra die ons mee zal nemen rondom het thema ‘racisme en discriminatie’. De muzikale invulling komt van Magret Endhoven, Ireen van Bijnen en Anja Könst.
We hopen dat de viering u mag inspireren!
En dit is de link: https://youtu.be/QGHg1hpwk4g

Overweging van pastoor Marco
13.06.2020 – De overweging van pastoor Marco vanuit de Emmaus parochie:
HEILIG LICHAAM EN BLOED VAN CHRISTUS!
Te zien en te beluisteren via link .

Sacramentsdag
13.06.2020 – Deze zondag vieren we Sacramentsdag. Sacramentsdag vier je het beste samen, liefst in een eucharistieviering. Helaas kan dat nog niet en om dan toch stil te staan bij het sacrament dat wij allemaal al zo lang niet hebben kunnen ontvangen, dat voelt een beetje vreemd. Daarom heeft diaken Jeroen Hoekstra er voor gekozen om het feest dat we vrijdag vieren centraal te stellen in de viering: Het Heilig Hart van Jezus. Een thema dat meer past bij deze tijden waarin we allemaal alleen thuis zijn met zo weinig mogelijkheden om onze zorgen en lasten met elkaar te delen. We hopen dat de viering u mag raken en inspireren. Klik hier om de viering te zien en te beluisteren.

Verslag van de meedenkavonden over de toekomst van de Kwakelse parochie28.05.2020 – Er heeft zich heel wat afgespeeld sinds de avond(en) waarop wij de meedenkbijeenkomsten organiseerden over de toekomst van de Kwakelse parochie. Beloofd is dat het verslag voor de zomer beschikbaar zou zijn en op de website zou worden geplaatst.  U leest het hier. Zoals in het verslag is te lezen gaat het parochieteam zich over de reacties buigen en als alles loopt zoals het moet lopen volgt dit najaar een voorstel voor het vervolg.

Aan alle kinderen van onze parochie: Hoe is het met jullie?

26.05.2020 – Inmiddels mogen jullie weer naar school, nu nog niet alle dagen maar dat gaat veranderen. En jullie mogen ook weer sporten, gelukkig wel. In april, hebben  velen van jullie een palmpasenstok opgehaald om deze thuis te versieren en naar iemand te brengen die wel een steuntje in de rug kon gebruiken. Na Palmpasen werd het Pasen en in de meimaand vieren we Hemelvaart en Pinksteren. Hier is een link naar een tekenfilm op youtube  Het verhaal van Pasen

In dit filmpje kunnen jullie zien hoe het met Jezus ging nadat de hij op Goede Vrijdag aan het kruis is gehangen en hoe hij naar de hemel ging, naar zijn Vader. Want een ding weten we zeker, Jezus is aan het kruis gestorven maar met Pasen is hij uit de dood opgestaan. Hoe dat kan? Ga  het filmpje maar gauw kijken.

En in juni vieren we de verjaardag van de heilige van onze parochie. Die heilige het Johannes de Doper. Deze feestdag, parochiezondag, kunnen we niet met elkaar vieren zoals andere jaren maar jullie kunnen wel met papa en mama een kaarsje komen aansteken in de Mariakapel van de kerk. Iedere dag, dus ook in het weekend is de kerk van 11.00 uur tot 12.00 uur open.

Heeft u iets over voor de -digitale- collecteschaal?
25.05.2020 – Omdat onze inkomsten via de collecteschaal zijn weggevallen bieden wij de mogelijkheid om via een QR-code een digitale betaling te doen.
U kunt het bedrag zelf invullen. Met uw bijdrage helpt u ons om de parochie en het kerkgebouw in stand te houden. Hartelijk dank hiervoor.
Dit kan ook met de volgende link: digitale gift
Deze link en de QR-code zijn geldig t/m maandag 8 juni a.s.
Zelf overmaken kan natuurlijk ook op: NL50RABO 0378 555 235
t.n.v. RK Parochie St. Jans Geboorte De Kwakel

Viering over bidden en ergens bij horen
24.05.2020 – Op het snijvlak van Pasen en Pinksteren een mooie viering vanuit de Jozefkerk Zaandam! Diaken Jeroen neemt ons mee aan de hand van twee thema’s: bidden en ergens bij horen. U zult zeker ook genieten van de prachtige muziek op piano, trompet en trombone.  De video is te vinden via deze link: Viering over bidden en ergens bij horen
Moge deze viering u steun geven en inspireren.

Wekelijkse overweging van pastor Marco
17.05.2020 – 6e Zondag van Pasen: klik hier om de overweging van pastoor Marco te beluisteren.

Mariaviering vanuit De Kwakel
16.05.2020 – Deze week komt de viering vanuit de St. Jans Geboortekerk in De Kwakel. Diaken Jeroen Hoekstra gaat voor in een viering die helemaal in het teken staat van Maria.

Lectrice is Yvonne Voorn. Annemarie Stolwijk zingt, begeleid door Leo van Rijt op piano.
Dit is de link:  Mariaviering uit De Kwakel


Viering  van de 4e zondag van Pasen vanuit de Jozefkerk Zaandam
02.05.2020 – Lieve parochianen van de Jozefkerk Zaandam, de St. Jans Geboorte kerk uit de Kwakel en alle andere belangstellenden. Een kerk is een plek waar de deur altijd openstaat. Al is het op dit moment virtueel! U kunt de viering via deze link volgen: Viering van de 4e zondag van Pasen
N.B. Aan het einde van de viering staat tot 13 mei. Dat moet natuurlijk zijn tot zondag 10 mei. Excuus!
Voorganger: diaken Jeroen Hoekstra Lector: Mieke Niekus 1e lied: Orgel & Piano: Inge Reijn Zang: Karin ten Cate. Overige liederen: Piano: Inga Kruma 

Paasmorgenviering
11.04.2020 – Lieve parochianen van de Jozefkerk Zaandam en de St. Jans Geboortekerk in De Kwakel. Welkom om te kijken naar onze Paasmorgenviering in coronatijd.
Dat doet u via deze link: Paasmorgenviering
Een bemoedigend woord nu het opnieuw Pasen is geworden. De Heer maakt een nieuw begin!
Voorganger: Diaken Jeroen Hoekstra
Lectrice: Mieke Niekus
Piano: Inga Kruma
Zang: Zana Naidionova
Houd vol – we blijven met elkaar verbonden!
En Zalig Pasen!

Informatie vanuit het bisdom
04.04.2020 – Het bisdomblad van het bisdom van Haarlem-Amsterdam SamenKerk is digitaal te lezen op je smartphone, ipad, tablet of computer op www.bisdomhaarlem-amsterdam-samenkerk.nl
  • een bemoedigend woord van bisschop mgr. Jos Punt
  • Goede Week en Pasen vieren in deze tijd
  • Paaseieren horen bij Pasen
  • een crypto om te puzzelen
  • en nog veel meer…

Inzamelingsactie voor Voedselbank Uithoorn-De Kwakel

26.03.2020 – Voedselbank Uithoorn-De Kwakel ondersteunt gezinnen en alleenstaanden in onze gemeente die vanwege hun financiele omstandigheden hiervoor in aanmerking komen. Vanaf zondag 29 maart a.s. houden wij een inzamelingsactie en kunt u houdbare levensmiddelen doneren. Deze inzameling geeft u de gelegenheid uw solidariteit met mensen die het moeilijk hebben daadwerkelijk te tonen. En zo kunnen we de Voedselbank helpen om de voedselpakketten met Pasen iets extra’s mee te geven. De deur voor de inzameling staat vanaf zondag 29 maart dagelijks open van 11.00 – 12.00 uur t/m vrijdag 10 april. U kunt uw bijdragen achter in de kerk op de aangegeven plaats neerzetten.

Bezoekers van de kerk worden dringend verzocht de richtlijnen voor contact van het RIVM te volgen en een fysieke afstand van tenminste 1,5 m aan te houden met de andere bezoekers. Mocht u al last hebben van hoesten, neusverkoudheid, keelpijn of koorts: Dan absoluut geen bezoek, ter bescherming van uw gezondheid én die van anderen.

Als u niet in staat bent voedingsmiddelen te bezorgen dan kunt u ook een gift doen op: IBAN nummer: NL49 RABO 0130 8333 55 t.n.v. Voedselbank Uithoorn – De Kwakel


Voor de kinderen: Palmpasenstokken maken (en bezorgen!)

25.03.2020 – Een palmpasenstok, ook wel palmpasenkruis, bestaat uit twee stokken in de vorm van een kruis. Veel kinderen maken een palmpaasstok voor het feest van Palmpasen, dat wordt gevierd op de zondag voor Pasen. Op deze zondag, palmzondag genoemd, lopen kinderen met hun versierde palmpasenstokken in optocht over straat. Na afloop worden de palmpaasstokken weggegeven aan zieken of bejaarden. Nu ook de Palmpasenviering niet doorgaat willen we de kinderen toch de gelegenheid bieden om thuis de Palmpasen stokken te maken. De materialen hiervoor kunnen vanaf zondag 29 maart worden opgehaald van 10.30 tot 12.00 uur en dagelijks in de week erna van 11.00 tot 12.00 uur. Er liggen zakjes met versierselen bij, inclusief de paastakjes. De Palmpasenstok kunnen de kinderen namens de parochie brengen naar hun opa’s en oma’s thuis of bijvoorbeeld naar bewoners in het Hoge Heem of in andere verzorgingstehuizen.

De betekenis van de versiering:

Het palmtakje doet ons denken aan de intocht in Jeruzalem (Palmzondag) (deze takjes liggen op palmzondag klaar bij de ingang van de kerk)

Het brood van het haantje : Jezus verdeelt brood bij het laatste avondmaal (Witte Donderdag)

De haan herinnert ons aan de haan die kraaide nadat Petrus drie keer had gezegd dat hij Jezus niet kende (Goede Vrijdag)

Het kruis doet ons denken aan het kruis waaraan Jezus stierf (Goede Vrijdag)

De eieren zijn het symbool van de steen die voor het graf werd weggerold en als teken van nieuw leven (Paaszondag)

Op internet is te vinden hoe zo’n palmpasen gemaakt kan worden: https://weethetsnel.nl/instructie/1010-Hoe-kun-je-een-palmpaasstok-maken-voor-Palmzondag


Jongeren Ontmoetings Plek Spotlight gaat zaterdag 4 april niet door

23.03.2020 – Paul van Tol en Juria Hogenboom hebben ons laten weten dat Jongeren Ontmoetings Plek Spotlight zaterdag 4 april 2020 niet doorgaat tot nader bericht, wegens het Corona virus.

“Wees niet bevreesd, want ik ben bij je!” Jesaja 41:10


De kerkdeuren van de parochiekerk in De Kwakel gaan open

19.03.2020 – Voor velen kan de kerk een houvast zijn in deze tijden dat het coronavirus zo ingrijpt in ons leven. Er zijn nu zoveel levensvragen. Wie wil kan terecht voor een persoonlijk gebed of om een kaarsje branden voor iemand in het bijzonder of voor zichzelf.  Hopelijk vinden de mensen hier even rust.

De kerk aan het Kwakelsepad is vanaf zondag 29 maart van 11.00 tot 12.00 uur dagelijks geopend.

Bezoekers van de kerk worden dringend verzocht de richtlijnen voor contact van het RIVM te volgen en een fysieke afstand van tenminste 1,5 m aan te houden met de andere bezoekers. Mocht u al last hebben van hoesten, neusverkoudheid, keelpijn of koorts: Dan absoluut geen bezoek, ter bescherming van uw gezondheid én die van anderen.


Vanwege Coronavirus voorlopig geen publieke vieringen in onze parochiekerk

29.03.2020 – Aanvullend bericht: Alle maatregelen die de bisschoppen in Nederland eerder in verband met het coronavirus hebben afgekondigd tot en met maandag 27 april.

24.03.2020 – Aanvullend bericht:Alle maatregelen die de bisschoppen in Nederland eerder in verband met het coronavirus hebben afgekondigd tot en met Pinksteren 

18.03.2020 – Aanvullend bericht: Alle maatregelen die de bisschoppen in Nederland eerder in verband met het coronavirus hebben afgekondigd op 28 februari en 13 maart, worden nu verlengd tot en met maandag 13 april (Tweede Paasdag).

13.03.2020 – In verband met de laatste ont­wik­ke­lingen rondom het Corona­vi­rus (COVID-19), scherpen de bis­schop­pen in Neder­land de al eerder getroffen maat­regelen aan. Hiermee sluiten de bis­schop­pen aan bij het recente advies van de over­heid en het RIVM.

Publieke li­tur­gische vie­rin­gen op zater­dag­avond en op de zon­dag wor­den afge­last;

Vormsel­vie­ringen en pre­sen­ta­tie­vie­ringen voor com­mu­ni­can­ten wor­den afge­last;

Dopen en uit­vaarten vin­den plaats in kleine kring en wor­den sober gehou­den. Ook hier met inachtne­ming van fysieke afstand tussen de gelo­vi­gen;

De bis­dom­men ontra­den alle andere sa­men­komsten, zoals het koffie drinken na vie­rin­gen, koor­re­pe­ti­ties en cateche­tische bij­een­komsten.

Het spreekt voor zich dat deze maatregelen ook gelden voor onze parochie. Dit betekent dat de zondagsviering voorlopig komt te vervallen. Wij rekenen op begrip voor dit besluit.


Laatste sobere maaltijd (voor jong en oud) in de veertigdagentijd vervallen

13.03.2020 – Tijdens de veertigdagentijd was er gelegenheid om deel te nemen aan drie sobere maaltijden. Samen stilstaan bij het voedsel en de welvaart die we tot onze beschikking hebben. Een moment solidair zijn, met de mensen die dit niet hebben. Ook door iets te geven, want er wordt gecollecteerd. Dit jaar is de opbrengst voor het Kerk in Actie-project ‘Straatmeisjes in Ghana!’

De sobere maaltijd in de Kwakelse parochiekerk St. Jans Geboorte zou op woensdag 25 maart maar ging vanwege het coronavirus niet door. De andere maaltijden waren op woensdag 26 februari (Aswoensdag) in De Burght, en woensdag 11 maart in De Schutse.

 


ZET JE MASKER AF! – gezinsviering op zondag 23 februari 

Het is carnaval deze zondag, dus ook in de kerk. Iedereen mag verkleed komen en naar de kerk en je mooiste masker opzetten. En daar gaat het deze zondag over. We zetten namelijk allemaal wel eens een masker op met carnav al of in het dagelijks leven. Maar waarom zetten we nu een masker op? Of kunnen we dat masker beter afzetten? Dit mooie masker kun je downloaden door de volgende link aan te klikken: MASKER . Print het masker en deze mag je versieren/ inkleuren en opzetten tijdens de viering
We zien jullie heel graag zondag 23 februari om 9:30 uur

Aktie Kerkbalans 2020
01.01.2020 – Aktie Kerkbalans is  de aktie waarmee u wordt gevraagd uw parochie te steunen met uw jaarlijkse bijdragen. Zoals u wellicht weet is de bijdrage uit deze aktie van wezenlijk belang voor het voortbestaan van onze parochie. Wist u ook dat uw bijdrage zonder drempel volledig aftrekbaar kan zijn van de belasting? De hoogte van uw bijdrage is daarbij niet van belang. Wel moet u vastleggen dat u minimaal 5 jaar lang de gift in geld aan de parochie schenkt. De overeenkomst vervalt bij overlijden. Het formulier kunt u hier  downloaden.
U kunt het formulier ook bij het secretariaat ophalen. Het is zeker niet ingewikkeld en het loont!


Aankondiging meedenkavond op woensdag 22 januari 2020 (let op: datum gewijzigd van 15 januari in 22 januari!)

28.12.2019 In het afgelopen jaar heeft  verschillende keren een oproep in het Lopend Vuurtje gestaan aan de parochianen om zich als vrijwilliger aan te melden onder het motto “vele handen maken licht werk”. Voor die oproep was een aanleiding. Binnen de parochie zijn veel vrijwilligers actief en de meesten van hen doen dit al vele, vele jaren. Door ouderdom, verhuizing, afnemende gezondheid of overlijden vallen mensen weg. De taken die gedaan moeten worden blijven hetzelfde en als er zich geen nieuwe vrijwilligers melden, dan gaat het piepen en kraken. Uiteraard zien wij in het parochieteam ook dat kerkenwerk niet op de to-do lijst staat van nieuwe generaties. Hier is alle begrip voor, maar het betekent ook dat we over niet al te lange tijd niet meer kunnen volhouden wat we altijd deden. Het is dan verstandig om met elkaar te spreken over de toekomst ruim voordat er noodzaak ontstaat om werkelijk dingen te veranderen. Omdat wij als parochieteam de keuzes voor de toekomst niet alleen willen maken willen we met de parochianen in gesprek. Wat waardeert men in de kerk, hoe belangrijk is het de Kwakelse Kerk blijft, maakt men zich ook zorgen, welke mogelijkheden zijn er nog wel, enz. enz.

Begin december is een eerste avond gepland voor de mensen die nu al actief zijn in of voor onze kerk. Op woensdag 22 januari in het nieuwe jaar organiseren wij een tweede meedenkavond voor alle parochianen.
Parochianen ontvangen hiervoor een uitnodiging in het volgende Lopend Vuurtje. U kunt de uitnodiging ook hier downloaden. U kunt de uitnodiging ook via deze link lezen!

 


Kerst

Kerstgezinsviering – dinsdag 24 december – 19.00 – Woord en Communievering – Voorganger: Diaken Jeroen Hoekstra – Muzikale ondersteuning: kinderkoor 4-You.

Kerstavondviering – dinsdag 24 december – 22.00 uur – Woord en Communieviering – Voorganger: Diaken Jeroen Hoekstra – Muzikale ondersteuning: Gemengd Koor St. Caecilia.

Eerste Kerstdagviering – woensdag 25 december – 09.30 uur – Eucharistieviering – Muzikale ondersteuning: The Bridges.

Tweede Kerstdag is er geen viering in De Kwakel. Om 11.00 uur is er een eucharistieviering in R.K. kerk de Burght, Potgieterplein 4 teUithoorn.


Kerstpakketten actie in De Kwakel (inleveren vanaf dinsdag 17 december a.s.)

Zoals u zich wellicht nog kunt herinneren hebben wij namens de PCI verschillende kerstpakketten in ontvangst mogen nemen. Deze kerstpakketten konden bij het parochiesecretariaat worden bezorgd. De PCI heeft op deze manier mensen kunnen verblijden rond de kerstdagen met een aantal prachtige kerstpakketten. De ontvangers van deze pakketten waren allemaal zeer ontroerd, niet zozeer door het pakket, maar misschien nog wel meer door de aandacht die zij van hun medemensen hadden ontvangen.Wij zouden daarom namens de PCI graag weer een dergelijke actie willen houden.Dus heeft u een kerstpakket ontvangen en wilt u dit ter beschikking stellen, dan stellen wij dit zeer op prijs. Heeft u zelf geen kerstpakket ontvangen maar wilt u wel meedoen aan deze actie, dan kunt u uiteraard ook zelf een kerstpakket schenken of een gift geven en dan kopen wij een kerstpakket. Kortom, wilt u daadwerkelijk iets doen voor uw medemens specifiek in de maand december, dan kunt u dit kenbaar maken bij het parochiesecretariaat onder tel. nr 561203 of 564593 of via de mail: stjansgeboorte@hetnet.nl. Het pakket kunt u tot en met vrijdag 20 december inleveren bij het secretariaat. Wij hopen op een mooie respons en namens de PCI en de parochie zeggen wij u bij voorbaat onze dank toe.


Kerstoptreden in De Kwakel op zaterdag 14 december

20.11.2019: The Bridges en Tavenu brengen op 14 december een afwisselend programma met swingende kerstmuziek afgewisseld door traditionele kerstliedjes, waarbij iedereen mee kan zingen. Om u alvast in de kerstsfeer te brengen. Dit evenement vindt plaats om 19.00 uur in de Kwakelse parochiekerk. De steelband zal vooraf buiten kerstliedjes spelen om iedereen te verwelkomen.


Allerzielen op zaterdag 2 november

25.10.2019: Met Allerzielen worden de overledenen van onze parochie herdacht die in het afgelopen jaar zijn overleden. Hun namen worden genoemd en het kruisje dat tijdens de avondwake of uitvaart op de wand van de routekapel is gehangen wordt aan de familie meegegeven. Zo kan het een mooi plekje in huis krijgen. Deze viering wordt voorbereid en voorgegaan door de avondwake-uitvaarten werkgroep. 


In memoriam Jan van der Knaap

18.10.2019: In de vroege morgen van donderdag 17 oktober is van ons heengegaan Jan van der Knaap, lid van ons Parochieteam. Niemand had kunnen voorzien dat Jan in zo’n korte tijd na het verlies van zijn vrouw Hennie ook zou komen te overlijden. Wij kennen Jan als een toegewijd parochiaan, met een Kwakels hart, met zorg en aandacht voor de taken die onder zijn verantwoordelijkheid werden gedaan. Jan was altijd beschikbaar voor zichtbare én onzichtbare klussen en de man achter de goed verzorgde begraafplaats en onze prachtige tuin. Wij verliezen in hem een fijn, bescheiden mens, een rasvrijwilliger. We gaan Jan heel erg missen!

De kinderen, kleinkinderen en verdere familie wensen wij veel sterkte om dit verlies te dragen.


Kaarsje wegbrengen

16.10.2019: Een kaarsje weggeven aan iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Soms zijn er situaties waarvan je denkt: “hier moet ik wat mee” . Daarom heeft het parochieteam gemeend dat het goed is om in deze situaties een kaarsje aan te bieden dat hoop en licht uitstraalt. Inmiddels zijn er in de afgelopen maanden 14 kaarsjes weggebracht. Mocht u iemand weten die dat kaarsje wel kan gebruiken, laat dit dan weten via het parochiesecretariaat (e-mail: stjansgeboorte@hetnet.nl) of telefonisch: 0297-561203.


Bericht van de penningmeester van St. Godefridus over de contributie-inning

09.10.2019: Eind oktober, begin november vindt de jaarlijkse incasso plaats van de contributie van de Begrafenisvereniging St. Godefridus. De contributie is ongewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren, dus € 15,00 voor een gezin en € 8,50 voor alleenwonenden. Ter herinnering: kinderen zijn gezinslid tot zij 18 jaar worden. Daarna moeten zij zich als zelfstandig lid laten inschrijven om van de diensten van de vereniging gebruik te kunnen maken. Informatie daarover en/of een inschrijfformulier kunt u krijgen bij Jaap Verhoef, penningmeester van St. Godefridus (e-mail jpmverhoef@hotmail.com of telefonisch via 06-27521236). Ook kunt u hiervoor terecht bij het secretariaat van de parochie.


Oktober, Rozenkransmaand

01.10.2019: Ook in de kerk kennen we door het jaar heen tradities. Zo is de maand oktober Mariamaand. Op de woensdagen 9, 16, 23 en 30 oktober bent u van harte welkom om de rozenkrans mee te bidden. We beginnen om 18.30 uur in de Mariakapel.


Oproep van gemengd koor Sint Caecilia: Zing met ons mee in de kersttijd!

27-09-2019: Het gemengd koor Sint Caecilia is weer gestart met repeteren om op zondag de diensten weer te kunnen in kleuren met onze prachtige missen en gezangen.We gaan zo langzaam aan richting de kersttijd. Hoe mooi zou het zijn als er een enorm groot koor zou staan op kerstavond. Wij hebben dan ook een vraag aan U: Weet U iemand of bent U zelf een goede zanger of zangeres? En zou diegene mee willen zingen met de kersttijd? Dan zouden we die persoon graag verwelkomen om vanaf donderdagavond 7 november mee te komen repeteren.Die avond vanaf half negen, en sommige donderdagen als we alleen kerstprogramma oefenen vanaf half acht. Maar dat hoort U vanzelf. Een klein beetje verstand van muziek is heel handig maar niet perse noodzakelijk.

Als U maar lekker kunt zingen zullen we maar zeggen. SCHROOM NIET, KOM, ZINGEN IS HEERLIJK. We hebben een geweldige dirigent en organist, die vol enthousiasme ons koor tot een hoger niveau proberen te brengen.
Wij laten ons iedere donderdag weer betoveren, wie weet lukt dat bij u ook.
Hopelijk tot ziens.

Het bestuur van het gemengd koor Sint Ceacilia Anja Könst, Tinus Reurings en Margret Endhoven


De 60ste editie van de Kwakelse Veiling 

26-09-2019: Heeft u de data van de veilingavonden op de kalender genoteerd en heeft u al het formulier voor de Kwakelse Veiling met uw bijdrage al ingevuld?  Dit jaar wordt geveild  op zaterdag 26 oktober en zaterdag 2 november en natuurlijk wordt weer begonnen met een kinderronde. Op veler verzoek start  de verkoop van de kinderkavels om 19.30 uur.Half oktober valt de veilingcatalogus 2019 in de Kwakelse brievenbussen en is deze is ook in te zien via de website van de Kwakelse Veiling.  De veiling vindt plaats in de kantine van de s.v. KDO aan de Vuurlijn in De Kwakel.

De Kwakelse Veiling is een actie die in De Kwakel al sinds 1960 wordt gehouden met als doel verenigingen en instellingen binnen de Kwakelse gemeenschap financieel te ondersteunen.


Nieuwe dakbedekking op de platte daken.

24-09-2019: Het is ongeveer 20 jaar geleden dat de dakbedekking op de platte daken is aangebracht. Het is daarom tijd voor een nieuwe dakbedekking om te voorkomen dat we onverwacht natte voeten krijgen. Of nog erger dat Thamerthuis of het Zorgcentrum hun activiteiten moeten staken. In de afgelopen maanden zijn dakbedekking bedrijven aangeschreven, offertes naast elkaar gelegd en de te gebruiken materialen besproken en is een keuze gemaakt. Dit alles is ter goedkeuring aan het bisdom gestuurd en die hebben inmiddels officieel toestemming gegeven (als een investering hoger is dan 10.000 euro moet hier goedkeuring voor worden gevraagd bij het bisdom). Alle seinen staan op groen om in oktober te starten met het vervangen van de dakbedekking van de platte daken.


Koffiedrinken in de zomer

22-06-2019: Nu de zomer en de vakantietijd aanbreekt zal alleen na de vieringen op de eerste zondag van de maand in de ontmoetingsruimte de koffie klaar staan. Dus op 7 juli en 4 augustus bent u van harte welkom. Vanaf zondag 1 september zal weer wekelijks de koffie klaar staan. Dank aan Jan en Irene die de afgelopen maanden het koffiedrinken hebben verzorgd.

 


Parochiezondag

Op zondag 23 juni 2019 vieren we Parochiezondag met een feestelijke viering om 9.30u. Voorganger is kapelaan Darek. Thema van de dag is: Het gaat om mensen. De lezing ” Vissers van mensen”  hoort hierbij.
Op deze dag worden de fotocollages gepresenteerd die van alle werkgroepen zijn gemaakt. Alle koren zullen hun medewerking verlenen aan deze familieviering. Na afloop van de viering staat uiteraard de geurende koffie, thee en iets zoet klaar.

Geplaatst: 27 mei 2019